HTML

Borfogyasztó

Minden, ami bor és ahhoz kapcsolódik!

Címkék

alkohol (1) alkoholfok (1) alu (1) andrás (1) balatonfüred (1) bor (6) borrégió (1) borvidék (1) budapest (1) csersav (1) cukor (1) definíció (1) desszert (1) doboz (1) drob (1) eger (1) egészség (1) eper (1) etyek (1) fájdalom (1) fiatal (1) fröccs (1) glicerin (1) hajós (1) leírás (1) lekvár (1) must (1) napi (1) összetevők (1) osztrák (1) pálinka (1) pannonhalma (1) rosé (1) sav (1) somló (1) sopron (1) szeged (1) szekszárd (1) tannin (1) terület (1) tokaj (1) Címkefelhő

Friss topikok

Archívum

Eper bor

2011.08.07. 18:16 ToCsa

 Igen jól olvastátok eper bor van a címben! Ugyanis lehet kapni 100% eperből készült bort. Mondhatnátok, hogy a bor az szőlőből készül, ami alap esetben így is van, de találkozhatunk ilyen kuriózumokkal is. 

 Még a télen a Városligeti Mangalica fesztiválon volt szerencsém megkostolni ezt a csodát és nagyon kellemes élményt nyújtott. Íze az eperlekvárra hasonlít szerintem leginkább. Kimondottan desszert mellé vagy akár desszert gyanánt is lehet fogyasztani. Az alkoholfoka alacsonyabb, mint a szőlőből készült boroké, kb. 6-8% körül van.

 Az ötlet az osztrák Alfred Fischertől származik, aki 2,5 kg eper felhasználásával készít el 1 liter nedüt. 

 Ami meg nem mellékes, hogy a lelkünknek is jobb legyen, a vitamin és ásványi-anyag tartalma magasabb, mint a boroknak általában.

 Itthon kb. 1.800 - 2.400 Ft körüli palackáron juthatunk hozzá, ami véleményem szerint rendkívül baráti!

 Egészségetekre!

Kommentekben írjátok meg, ha már ittatok ilyet vagy ehhez hasonlót és milyen volt!

Szólj hozzá!

Címkék: bor eper desszert osztrák lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://borfogyaszto.blog.hu/api/trackback/id/tr213132087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása