Igen jól olvastátok eper bor van a címben! Ugyanis lehet kapni 100% eperből készült bort. Mondhatnátok, hogy a bor az szőlőből készül, ami alap esetben így is van, de találkozhatunk ilyen kuriózumokkal is.
Még a télen a Városligeti Mangalica fesztiválon volt szerencsém megkostolni ezt a csodát és nagyon kellemes élményt nyújtott. Íze az eperlekvárra hasonlít szerintem leginkább. Kimondottan desszert mellé vagy akár desszert gyanánt is lehet fogyasztani. Az alkoholfoka alacsonyabb, mint a szőlőből készült boroké, kb. 6-8% körül van.
Az ötlet az osztrák Alfred Fischertől származik, aki 2,5 kg eper felhasználásával készít el 1 liter nedüt.
Ami meg nem mellékes, hogy a lelkünknek is jobb legyen, a vitamin és ásványi-anyag tartalma magasabb, mint a boroknak általában.
Itthon kb. 1.800 - 2.400 Ft körüli palackáron juthatunk hozzá, ami véleményem szerint rendkívül baráti!
Egészségetekre!
Kommentekben írjátok meg, ha már ittatok ilyet vagy ehhez hasonlót és milyen volt!